Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

SPFU ska bidra till klinisk forskning och undervisning i psykiatri i samverkan med Sahlgrenska Akademin, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen. Detta ska ske i samverkan med övriga forskargrupper inom Institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi och övriga institutioner inom Sahlgrenska Akademin dvs institutionen för medicin och institutionen för vårdvetenskap och hälsa.
Centret skall också verka för samarbete med andra fakulteter inom Göteborgs Universitet såsom Samhällsvetenskapliga fakulteten (Psykologiska Institutionen, Institutionen för socialt arbete, Förvaltningshögskolan), Humanistiska fakulteten (Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori),
Utbildningsvetenskapliga fakulteten (Institutionen för pedagogik och didaktik, Institutionen för Arbetsvetenskap), IT-fakulteten (Institutionen för data- och informationsteknik,
Institutionen för tillämpad informationsteknik) samt andra högskolor i Göteborg (Chalmers, Handelshögskolan).
 
För läkare skall centret stimulera utbildning och forskning för läkare genom att tillsammans med studierektorer för AT-läkare och ST-läkare:
 
stödjer utbildningsprogram för AT- och underläkare.
samordna 10-veckors FoU-arbeten i ST stödjer SK-kurser i psykiatri (METIS) stödjer vidareutbildning för specialistläkare (CME)
 
Vid inst för neurovetenskap erbjuds följande forskarutbildningskurser i psykiatri:
 
Att mäta och bedöma inom Psykaitri (3 hp)
Belöningssystemet och beroendemekanismer (2 hp)
Beteendevetenskplig neuropsykiatri (3 hp)
Psykiatrisk epidemiologi (3 hp)
Psykiatrisk genetik (3 hp)
Seminarieserie: Forskningsfronten inom psykiatri (1.5 hp)
Forskarskolan i psykiatri (se fliken Forskarskola i psykiatri)
 

Sidansvarig: Anne Snellman|Sidan uppdaterades: 2012-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?