Invigning

Nyhet: 2012-06-13

Invigning av Sahlgrenska Psykiatriska Forsknings- och Undervisningscentrum ägde rum den 27 februari 2013

2011 fattades beslut att SPFU skulle inrättas. Centrumbildningen är ett nätverk för kliniskt psykiatrisk forskning och utbildning vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Psykiatricentrum skall genom en helhetssyn och samverkan bedriva och stimulera till både högkvalitativ forskning och utbildningsverksamhet inom det psykiatriska området. Centret leds av professor Mikael Landén och docent Anna Söderpalm Gordh. Forskare knutna till centret ägnar sig åt forskning inom de stora psykiatriska sjukdomarna såsom psykossjukdomar, beroendesjukdomar, affektiva tillstånd och ångesttillstånd. Centrat har ett nära samarbete med biovetenskapliga och beteendevetenskapliga discipliner. Centrat stödjer även vidareutbildning och forskning för läkare samt forskarutbildning i psykiatri. Målsättningen är att fördubbla antalet doktorander, postdocs och disputationer inom ämnesområdet.

AV:

Sidansvarig: Anne Snellman|Sidan uppdaterades: 2012-06-13