Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Grundläggande psykoterapiutbildning för ST-läkare HT2015

Nyhet: 2015-04-20

Kursen är i första hand utformad för ST-läkare i psykiatri och är ett resultat av ett gemensamt utvecklingsarbete inom ramen för METIS-projektet nationellt. Utbildningen ges av Psykiatri Affektiva, Sahlgrenska Universitetssjukhuset i samarbete med Sahlgrenska psykiatriska forsknings- och undervisningscenter.

Utbildningen riktar sig främst till den som arbetar med vuxna patienter. De ST-läkare i Barn och ungdomspsykiatri som vill gå kursen måste ha tillgång till vuxna patienter för handledningsmomentet i utbildningen.

Utbildningen startar 2015-11-02 och ges på halvfart under tre terminer. Utbildningen omfattar totalt 45 högskolepoäng, se kursplan för närmare information.

Den teoretiska delen av utbildningen är uppdelad i åtta olika teoriblock som ges under tre sammanhängande dagar. Denna del av utbildningen kommer att ges i Sahlgrenska Universitetssjukhusets lokaler på Östra Sjukhuset.

Handledning ges i vald metod, kognitiv eller psykodynamisk.

Information om ansökningsförfarande och antagningskrav

Behörig att gå kursen är:

  1. ST-läkare i vuxenpsykiatri i Västra Götalandsregionen och norra Halland och
  2. i mån av plats även ST-läkare i Barn och ungdomspsykiatri

 

Annonsering görs på webben samt via ST-studierektorerna inom psykiatri i Västra Götalandsregionen och norra Halland

I anmälan ska verksamhetschefen styrka:

  • behörighet ( att personen innehar ST-tjänst / leg läk med planering för ST på kliniken)
  • att förutsättningar finns för att gå utbildningen (medverkan i obligatoriska moment plus instuderingstid samt tillgång till handledningspatienter)

 

För detta ändamål finns en särskild blankett som scannas in och skickas som bifogad fil med e-post till mathias.alvidius@vgregion.se

Om antalet sökande överstiger antalet kursplatser fördelas platserna utifrån hur långt man har kvar till att bli färdig specialist. Antal tjänstgöringsmånader som vik leg med planering för ST anges därför också som meriterande.

Sista anmälningsdag: 2015-09-28

Frågor kan ställas till: mathias.alvidius@vgregion.se

Blanketter

Anmälan

Arbetsgivarintyg

Psykoterapiutbildning kursplan

AV:

Sidansvarig: Anne Snellman|Sidan uppdaterades: 2012-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?